Vastuullisuus

Vastuullisuus on osana toimintaamme

Lupaamme huolehtia brändistäsi vastuullisesti ja tarjoamme konkreettisia tapoja saavuttaa vastuullisuustavoitteesi ympäristöystävällisillä valinnoilla. Olemme apunasi materiaalivalinnoissa sekä suunnittelemassa tarpeidesi mukaiset kestävät ja pitkäaikaiset ratkaisut yritysnäkyvyyteesi. Huolellisten valintojen avulla voimme kiinnittää huomiota esimerkiksi materiaalien kestävyyden ja hiilijalanjäljen lisäksi kierrätettävyyteen ja vähentää näin jätteen määrää.

Henkilöstömme hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää ja haluamme, että työntekijämme viihtyvät meillä ja kokevat olonsa turvalliseksi. Merkkinä sitoutumisesta henkilöstömme hyvinvoinnin edistämiseen olemme Nolliksen eli Nolla tapaturmaa -foorumin jäsen, jonka tavoitteena on työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin jatkuva parantaminen sekä hyvien käytäntöjen levittäminen. Iloa, väriä ja turvallisuutta meidän jokaiseen päivään!

Hiilinegatiivinen vuoden 2029 loppuun mennessä

PunaMusta Coloro Oy on osa kotimaista media-, näkyvyys- ja painoliiketoiminnan konsernia PunaMusta Media Oyj:tä, jonka tavoite on olla hiilinegatiivinen vuoden 2029 loppuun mennessä. Konserni on 28.2.2022 sitoutunut Pariisin ilmastosopimuksen mukaisten ilmastotavoitteiden (Science Based Targets, SBT) asettamiseen. Tähän liittyen PunaMusta Coloron hiilijalanjäljen laskenta on parasta aikaa käynnissä.

Konsernissamme on jo pitkään tunnettu painotoiminnan hiilijalanjälki ja tehty jatkuvaa ja tuloksekasta työtä sen minimoimiseksi. Hiilijalanjälkeämme on pienentynyt vuonna 2018–2019 20 %:lla, 2019–2020 16 %:lla ja 2021–2022 3,4 %:lla. Vuonna 2020–2021 painoliiketoimintamme hiilijalanjälki kasvoi 0,5 prosenttia. Joensuun tuotantolaitoksella tehdyt tuotantomuutokset nostivat väliaikaisesti propaanin kulutusta, mikä kasvatti hiilijalanjälkeä.

Asetamme ja hyväksytämme Pariisin ilmastosopimuksen mukaiset ilmastotavoitteemme YK:n alaisella järjestöllä vuoden 2023 aikana. Lisätietoa konsernimme vastuullisuudesta löydät vastuullisuusraportistamme.

Sertifioinnit kertovat konkreettisista teoista

Olemme sitoutuneet henkilöstömme hyvinvoinnin edistämiseen, ja tästä esimerkkinä olemme Nolliksen eli Nolla tapaturmaa -foorumin jäsen. Foorumi on työpaikkojen verkosto, jonka tavoitteena on työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin jatkuva parantaminen sekä hyvien käytäntöjen levittäminen. Kuten serftifikaatissammekin sanotaan: Työpaikkamme tavoitteena on kehittyä työturvallisuudessa maailman kärkeen.

Me PunaMusta Colorossa olemme sitoutuneet noudattamaan ympäristölainsäädäntöä ja kestävän kehityksen periaatteita. Laatu- ja ympäristöasioitamme johdetaan ISO 9001- ja 14001-standardien vaatimusten mukaisesti. Teknisen ja toiminnallisen laadun perustana ovat asiakkaiden odotukset sekä lait ja asetukset, joten kehitämme jatkuvasti ympäristö- ja laatuasioita. 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiantuntijaamme. Kerromme mielellämme, miten voimme olla mahdollistamassa yrityksesi vastuullisuustavoitteita.

Testaa meidät ja yllätyt. Iloisesti.