Seikkailija ympäristön asialla

Seikkailija ympäristön asialla

Tuuli puhaltaa rauhallisesti kauniina kesäpäivänä ja aallot osuvat rantaan tasaiseen tahtiin. Kari ”Ruffe” Nurmi istahtaa kesämökin edustalle ja pysähtyy seurailemaan maassa vipeltäviä kiireisiä pieniä muurahaisia. Mielen valtaa kiitollisuus ympäröivästä merimaisemasta ja pienistä ötököistä jalkojen ympärillä, kuinka tyhjää ympärillä olisikaan ilman luontoa kaikkine pienine asukkaineen.

Seikkailijapurjehtija Kari ”Ruffe” Nurmi on kokenut purjehtija ja omaperäisten veneily- ja luontohankkeiden tuottaja. Nurmi on kiertänyt seikkailuillaan Huippuvuoret muoviveneellä sekä ylittänyt Suomenlahden tutkimusmatkailijan Thor Heyerdahlin Kon-Tiki-lautan mallin mukaan rakennetulla laiturilla. Nurmen motto on tehdä asiat ”ensin tai toisin” ja ajattelumalli ajaa häntä aina eteenpäin kohti uusia seikkailuja. Seikkailuilla on kuitenkin aina vakava tarkoitusperä, sillä ne ovat konkreettisia tekoja ympäristön epäkohtien esiin nostamiseksi.

Seikkailu, jonka ei pitäisi olla mahdollinen

Nurmelle syntyi jo nuorena vahva kiinnostus purjehdukseen ja täytettyään 23-vuotta, hän ylitti Atlantin omalla pienellä purjeveneellään. Hän on edelleen yksi Suomen nuorimmista Atlantin molempiin suuntiin ylittäneistä kippareista. Rakkaus ympäristöä kohtaan on kasvanut vuosien saatossa. Ajatus Huippuvuorten kiertämisestä purjehtien lähti kehittymään ja kypsyi lopulta päätökseksi vuonna 2013.Kari_Ruffe_Nurmi

Jännittävälle ja ainutlaatuiselle matkalle miehen sai lähtemään valtava seikkailunhalu ja halu tehdä jotain uutta, mutta matkalla oli myös tärkeä sanoma. Ilmaston muutokset arktisilla alueilla ovat todellisia ja näkyvät konkreettisina muutoksina pohjoisen luonnossa. Suomalainen veneseurue oli purjehtinut Huippuvuorille 20 vuotta aikaisemmin, mutta heidän matkansa pysähtyi kiintojääkerrosten vuoksi. Nurmea odotti vuorilla pysäyttävä näky, paksut jääpeitteet olivat poissa ja tilalla oli sulaa merta.

-    Seikkailu Huippuvuorten ympäri oli vaikuttava kokemus ja oli uskomattoman hienoa, että retki onnistui ja pääsimme näkemään arktisen kauneuden. Samalla on hyvin surullista, että se oli mahdollista toteuttaa, toteaa Nurmi.
Rakkaus ympäristöä kohtaan on saanut Nurmen löytämään uusia seikkailuja, joiden avulla hän on pystynyt konkreettisesti osoittamaan ympäristön epäkohtia ja lisäämään tietoisuutta ympäristöön vaikuttavista teoista. Hän on ollut muun muassa mukana tutkimuksessa, joissa on selvitetty pohjamaalin vaikutusta vieraslajien leviämisessä. Arvokkaan tutkimustiedon keräämisen lisäksi Nurmi pystyy viestimään tärkeistä tuloksista oikealle kohderyhmälle hänen YouTube-kanavansa kautta.

-    Vuosien saatossa olen tavoittanut laajasti veneilevän kohderyhmän ja pystyn jakamaan tietoa omalla tyylilläni. Uskon, että minua kuunnellaan, saan esimerkiksi edelleen pohjamaalitutkimuksen tuloksista yhteydenottoja, minkä ansiosta ihmiset valitsevat ekologisemman vaihtoehdon, iloitsee Nurmi.

Asenne ja arvot yhdistävät

Nurmi oli yksi kolmesta puhujasta PunaMusta Coloron asiakkailleen järjestämässä Vapaalan vappu -tapahtumassa, joka järjestettiin teemalla ”Mikään ei ole mahdotonta”. Nurmi onkin toiminut inspiraationa monille, ja todistanut tempauksillaan, että hänelle kaikki on todellakin mahdollista. Haasteiden näkeminen mahdollisuutena yhdistää Nurmea ja PunaMusta Coloroa, ja samoin tekee myös huoli ympäristöstä ja yhteisestä planeetastamme. 

PunaMusta Colorolla vastuullisuus rakentuu konkreettisista teoista ympäristön hyväksi ja ympäristöystävällisistä valinnoista arjessa. Autamme aktiivisesti asiakkaitamme valitsemaan kestävät ja pitkäikäiset ratkaisut ja vähentämään näin syntyvän jätteen määrää. Kiinnitämme myös huomiota materiaalien kierrätettävyyteen ja valikoimastamme löytyy esimerkiksi laaja valikoima PVC-vapaita materiaaleja, joiden käyttö on ilahduttavasti lisääntynyt jatkuvasti. Osana PunaMusta Media -konsernia PunaMusta Coloro on sitoutunut Pariisin ilmastosopimuksen mukaisten ilmastotavoitteiden (Science Based Targets, SBT) asettamiseen. Se, mitä Ruffe tekee seikkailuillaan, me teemme kumppaninasi  ̶  yhdistämme intohimomme ja osaamisemme, ja kiinnitämme samalla huomiota yhteisen planeettamme hyvinvointiin, toimien osana ilmastokriisin ratkaisua. 

Testaa meidät ja yllätyt. Iloisesti.