Vuosaaren helmi, kauppakeskus Columbus, sai arvoisensa uuden ilmeen

Kauppakeskus Columbuksen sisäänkäynti ulkoapäin kuvattuna.

Vuosaaren helmi, kauppakeskus Columbus, sai arvoisensa uuden ilmeen

Helsingin Vuosaaressa sijaitseva kauppakeskus Columbus on ollut paikallisten asukkaiden kohtaamispaikka ja arjen auttaja jo kohta kolmen vuosikymmenen ajan. Omistajanvaihdoksen yhteydessä kauppakeskukselle haluttiin luoda uusi, oma ilme, palvelemaan vuosaarelaisten omaa keskusta. Uusi ilme työstettiin yhdessä mainostoimiston kanssa, jonka jälkeen pallo toteutuksesta heitettiin PunaMusta Colorolle.

- PunaMusta Coloron valinta yhteistyökumppaniksi uuden ilmeen toteutukseen oli helppo. Päätökseen vaikutti erityisesti se, että saimme kaikki palvelut valomainoksia ja asennusta myöden saman katon alta, kertoo Columbuksen kauppakeskuspäällikkö Jenna Vehka-aho.

AVOIN KOMMUNIKAATIO VARMISTI SUJUVAN PROJEKTIN

Mittavassa uudistuksessa päivitettiin kaikki kauppakeskuksen brändipinnat uuden ilmeen mukaisiksi, kuten ikkuna- ja oviteippaukset, valomainokset, käytävä- ja hissiopasteet sekä wc-tilojen teippaukset. Laaja projekti vaatii kumppanilta paitsi hyvää projektinhallintaa ja kekseliäitä ratkaisuehdotuksia myös selkää kommunikaatiota asiakkaan suuntaan.

- Tällaisessa kauppakeskusprojektissa on paljon muistettavaa ja yhteyshenkilöllä on pysyttävä langat käsissä. Yhteistyökumppanin on myös uskallettava ehdottaa uusia toteutustapoja sekä tarjota oikeita ratkaisuja, taustoittaa Vehka-aho.

- Toimiminen PunaMusta Coloron kanssa oli helppoa ja laatu erinomaista. Kaikki hoitui kätevästi yhteyshenkilömme Peterin kautta, joka piti meidät jatkuvasti ajan tasalla ja teki projektista meille asiakkaille vaivattoman, Vehka-aho kertoo yhteistyön sujumisesta.

Kauppakeskus Columbuksen sisäänkäynti kukkakaupan edestä kuvattuna.
SUJUVUUTTA MYÖS JATKOKÄYTTÖÖN

Laajassa projektissa tulee helposti myös mutkia matkaan. Hyvästä suunnittelusta huolimatta päänvaivaa saattavat aiheuttaa esimerkiksi yllätykset päivitettävien pintojen aikaisemmissa asennustavoissa.

- Pientä haastetta aiheuttivat yläopasteiden reunojen teippaukset, jotka eivät olleetkaan niin yksinkertaisia toteuttaa kuin alkujaan oli ajateltu. PunaMusta Coloron tiimi löysi tähän onneksi ripeästi ratkaisun ja teippaukset saatiin maaliin.

- Toimitusajat ja asennukset pysyivät projektissa aikataulussa. Jos jotain venymistä tapahtui, saimme siitä heti tiedon, kertoo Vehka-aho projektin sujumisesta.

Jatkossa myös materiaalien päivitys on helppoa ja esimerkiksi rikkoutunut oviteippi saadaan helposti vaihdettua, kun PunaMusta Colorolla on valmiiksi tiedossa materiaalien tarkat mitat ja piirrokset. Tämä tuo joustavuutta ja vaivattomuutta jatkokäyttöön.Kauppakeskus Columbuksen opaste


HUOLITELTU LOPPUTULOS LUO KAUPPAKESKUKSEEN TYYLIKKÄÄN ILMEEN

Vaikka näyttävät suurkuvat ja teippaukset toimivat kauppakeskuksessa varsinaisina katseenvangitsijoina, tekevät pienet yksityiskohdat kokonaisuudesta huolitellun ja viimeistelevät toteutuksen.

- Loppukatselmuksessa totesimme yhdessä sisäilmearkkitehdin kanssa, että PunaMusta Coloro on tehnyt tarkkaa jälkeä toteutusten kanssa, kertoo Vehka-aho.

- Myös asiakkaat sekä vuokralaiset ovat kiitelleet uutta, päivitettyä ilmettä. Columbus on vilkas keskus, jossa vierailee tuhansia ihmisiä päivittäin. Jos pinnat ovat jo valmiiksi hieman rempallaan, asiakkaat lähtevät sotkuihin helposti mukaan. Nyt, kun kaikki pinnat ovat viimeistelty, ne ovat myös pysyneet puhtaampina, Vehka-aho iloitsee.

 

 

 

Testaa meidät ja yllätyt. Iloisesti.